perjantai 18. lokakuuta 2013

Sovellusten ihmeellinen maailma

Syyslomaa edeltävä viikko on ollut aikalailla kiireinen ja työntäyteinen. Viikko-ohjelmaan on mahtunut niin peda.net-koulutusta, vanhempainiltoja hankkeeseen liittyen kuin AppStoreen tutustumista. ...luokkahuoneessa tapahtuvaa arkea unohtamatta. Iltaopetus AMK:lla ja muutamien tenttien korjaaminen ovat toki myös tuoneet lisävivahdetta viikkoon. Pientä "alakuloa" on tuonut muutama taaksepäin suuntautunut askel hankkeen puitteissa. Oppilaspadien päivitys ja saattaminen täyteen toimintavalmiuteen ei ole onnistunut suunnitelmieni mukaisesti ja syysloman jälkeen sama päivitysoperaatio jatkuu. Helppojen ja yksiselitteisten ohjeiden(kaan) avulla ei oppilaspadien päivitys salkun kautta onnistu. Enkä ollenkaan ymmärrä, mitä en ymmärrä. Mitä en tee oikein? 

Iloinen asia on kuitenkin se, että olen hurahtanut sovellussurffaukseen :) Mitä kaikkea Appstoresta löytyykään! ...ja nyt puhun siis ihan hanketta silmällä pitäen kivoista ja hyödyllisistä appseista! Hatunnosto niille, jotka näitä sovelluksia ovat tehneet. Kaikkien tähän mennessä hyväksi havaitsemieni hyötyappsien lisäksi olen oppilaiden ja omaksi iloksi etsinyt saksankielisiä, kielitaitoa kasvattavia appseja. Ja niitähän löytyy - jopa ilmaiseksi! Oppisikohan sitä itsekin jossain vaiheessa tekemään joitain sovelluksia? Törmäsin muutamiin periaatteessa hyviin saksankielisiin sovelluksiin, mutta puhujien amerikkalainen aksentti häiritsi sen verran, että nämä muutamat sovellukset tuli kokeiltua kaksi kertaa yhdellä kertaa. Ehdottomasti - olen varmaan saksanopettajien Matti Myöhäinen kun kerron löytäneeni jotain upeaa - parhaat sovellukset, jotka olen tähän mennessä löytänyt, ovat Lernkarten ja Anne. Ensimmäisessä oppilas voi valita itselleen sopivan sanaston ja treenata sanastoa kahdella tapaa. Ensin vain kuunnella sanat (ja katsoa kuvia), toistaa sanan ja painaa sanat mieleensä. Toisessa tehtävätyypissä oppilaan tulee kuullun perusteella osoittaa oikeaa kuvaa. Aihepiirejä oli numeroista puulajeihin. Anne-sovellus puolestaan on mukava tapa kartuttaa asumiseen ja kotioloihin liittyvää sanastoa (substantiiveja). Sovelluksen päähenkilö, Anne, on "hävittänyt" tavaroita ja hän kysyy pelaajalta, missäköhän tavara mahtaisi olla. Pelaajan on osoitettava Annen etsimää tavaraa. Kun oikea esine on löytynyt, toistaa Anne esineen nimen vielä selkeällä saksalla. Yksinkertaista, mutta niin mukavaa. 

Tässä vielä loppuun hieman sovellussurffauksen tuloksia - tähän mennessä. Mikäköhän on testaamieni sovellusten määrä syysloman lopussa?



Ei kommentteja: